Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oleju,
1 główka czosnku
Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem i wysokimi brzegami. Pokrojone w niewielkie kawałki nietłuste mięso przełóż do rondla i posyp ze wszystkich stron solą. Podsmaż na mocnym ogniu, ż utworzy się rumiana skorupka.
Obierz i pokrój w pierścienie cebulę, dodaj ją mięsa i podsmaż na jasnozłoty kolor.
Obierz i pokrój w słomkę lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami marchewkę, ułóż grubą warstwę na wierzchu mięsa, w razie potrzeby dolej trochę wody, przykryj i postaw rondel na małym ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut.
Po upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany
oleju,<br>1 główka czosnku<br>Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem i wysokimi brzegami. Pokrojone w niewielkie kawałki nietłuste mięso przełóż do rondla i posyp ze wszystkich stron solą. Podsmaż na mocnym ogniu, ż utworzy się rumiana skorupka.<br>Obierz i pokrój w pierścienie cebulę, dodaj ją mięsa i podsmaż na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i pokrój w słomkę lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami marchewkę, ułóż grubą warstwę na wierzchu mięsa, w razie potrzeby dolej trochę wody, przykryj i postaw rondel na małym ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut.<br>Po upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego