Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oliwek i octu. Tradycyjny przepis pochodzi z Andaluzji. Chłodnik zagęszcza się miękiszem z pszennego chleb i schładza w lodówce, a podaje z grzankami i posiekanymi, świeżymi warzywami.
2 w sztuce kulinarnej oznacza estetycznie ułożone na półmisku dodatki do potraw z mięsa, drobiu, dzikiego ptactwa i ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.
3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.
Ma ostry smak trochę przypomina koniak.
4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się
oliwek i octu. Tradycyjny przepis pochodzi z Andaluzji. Chłodnik zagęszcza się miękiszem z pszennego chleb i schładza w lodówce, a podaje z grzankami i posiekanymi, świeżymi warzywami.<br>2 w sztuce kulinarnej oznacza estetycznie ułożone na półmisku dodatki do potraw z mięsa, drobiu, dzikiego ptactwa i ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.<br>3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.<br>Ma ostry smak trochę przypomina koniak.<br>4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego