Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
po zmroku, pierwsi zaczęli je sztucznie zaśnieżać. Do swoich pomysłów przekonywali innych białczan prowadzących podobny typ działalności gospodarczej. Teraz pod jednym z wyciągów powstał kryty basen. Czyżby chcieli w ten sposób zapoczątkować w Białce nową modę?
Dziś Dziubasowie dysponują 120 miejscami noclegowymi. Mają trzy wyciągi narciarskie, stadninę koni huculskich, restaurację, kawiarnię, a od niedawna jeszcze kryty basen. Posiadają też 15-hektarowe gospodarstwo. Produkty z niego serwowane są w prowadzonej dla wczasowiczów stołówce. Mają własne mięso, wędliny, sery, mleko, śmietanę i jaja. Stworzyli w swojej miejscowości turystyczne imperium Dziubasów.
Zaczęli swoją działalność w 1977 roku skromnie - od wynajmu pokojów. 11 lat temu
po zmroku, pierwsi zaczęli je sztucznie zaśnieżać. Do swoich pomysłów przekonywali innych białczan prowadzących podobny typ działalności gospodarczej. Teraz pod jednym z wyciągów powstał kryty basen. Czyżby chcieli w ten sposób zapoczątkować w Białce nową modę?<br>Dziś Dziubasowie dysponują 120 miejscami noclegowymi. Mają trzy wyciągi narciarskie, stadninę koni huculskich, restaurację, kawiarnię, a od niedawna jeszcze kryty basen. Posiadają też 15-hektarowe gospodarstwo. Produkty z niego serwowane są w prowadzonej dla wczasowiczów stołówce. Mają własne mięso, wędliny, sery, mleko, śmietanę i jaja. Stworzyli w swojej miejscowości turystyczne imperium Dziubasów.<br>Zaczęli swoją działalność w 1977 roku skromnie - od wynajmu pokojów. 11 lat temu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego