i natkę połączyć, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br>Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i musztardą, doprawić solą oraz pieprzem.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać natką pietruszki, pierścionkami cebuli i groszkiem.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje)<br><br><tit>"BIGOS" JABŁKOWY</><br><br>10 jabłek (2 kg), 4 cebule (50 dag), 2 ogórki kiszone (25 dag), 1 puszka koncentratu pomidorowego (7 dag), 10 dag chudego wędzonego boczku, 40 dag kiełbasy podwawelskiej, 25 dag kiełbasy szynkowej, 6 łyżek oleju, 1/4 szklanki rosołu z kostki, 1 łyżka powideł śliwkowych, 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka soku z cytryny, 7 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela