Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.
Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz, możesz wymieszać majonez z przecierem pomidorowym lub łagodnym keczupem. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekanym szczypiorkiem i udekoruj całymi grzybkami, listkami sałaty lub inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację.
RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz
grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.<br>Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz, możesz wymieszać majonez z przecierem pomidorowym lub łagodnym keczupem. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku.<br>Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekanym szczypiorkiem i udekoruj całymi grzybkami, listkami sałaty lub inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację.<br>RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego