opłucz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj, ż staną się miękkie. Udekoruj natką.<br><gap><br>Deser owocowy<br>(Z LODAMI I BITĄ ŚMIETANĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>po 1 puszce ananasów, brzoskwiń, mandarynek i gruszek, 2 pomarańcze, 2 owoce kiwi, sok z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki rumu, 4 kulki lodów waniliowych, bita śmietana<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Owoce z puszek osącz na sitku. Ananasy, brzoskwinie i gruszki pokrój na kawałki. Razem z mandarynkami włóż do salaterki. Wlej zalewę i sok z cytryny, wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.<br>2. Przed podaniem owoce wyjmij z zalewy, przełóż do pucharków, skrop rumem