Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze.
RADA: suflet pomarańczowy możesz udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami lub płatkami migdałów.

RYBY
RYBA PO GRECKU

400 g filetów z dowolnej ryby,
0,5 szklanki maki,
0,5 szklanki oleju,
3 duże cebule,
natka pietruszki,
1 szklanka przecieru pomidorowego,
przyprawy do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon,
szklanka bulionu,
szczypiorek
Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.
Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem
możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze.<br>RADA: suflet pomarańczowy możesz udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami lub płatkami migdałów.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBY<br>RYBA PO GRECKU<br>&lt;gap&gt;<br>400 g filetów z dowolnej ryby,<br>0,5 szklanki maki, <br>0,5 szklanki oleju,<br>3 duże cebule,<br>natka pietruszki,<br>1 szklanka przecieru pomidorowego,<br>przyprawy do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon, <br>szklanka bulionu, <br>szczypiorek<br>Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.<br>Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego