możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze.<br>RADA: suflet pomarańczowy możesz udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami lub płatkami migdałów.<br><gap><br>RYBY<br>RYBA PO GRECKU<br><gap><br>400 g filetów z dowolnej ryby,<br>0,5 szklanki maki, <br>0,5 szklanki oleju,<br>3 duże cebule,<br>natka pietruszki,<br>1 szklanka przecieru pomidorowego,<br>przyprawy do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon, <br>szklanka bulionu, <br>szczypiorek<br>Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.<br>Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem