Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć tuszkę przed pieczeniem.
Aby kurczak miał lepszy smak i kolor, można wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować ją marynatą.
SKRZYDEŁKA, UDKA I PIERSI
Poukładać kawałki kurczaka (udka giczami do środka) dookoła talerza, przeznaczonego do pieczenia w kuchence mikrofalowej, albo w płytkim naczyniu żaroodpornym. Przykryć i upiec. Następnie nakryć upieczone sztuki mięsa folią spożywczą, odstawić na 5 minut, a potem podawać.

Grillowanie i ruszt
Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych
pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć tuszkę przed pieczeniem.<br>Aby kurczak miał lepszy smak i kolor, można wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować ją marynatą.<br>SKRZYDEŁKA, UDKA I PIERSI<br>Poukładać kawałki kurczaka (udka giczami do środka) dookoła talerza, przeznaczonego do pieczenia w kuchence mikrofalowej, albo w płytkim naczyniu żaroodpornym. Przykryć i upiec. Następnie nakryć upieczone sztuki mięsa folią spożywczą, odstawić na 5 minut, a potem podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Grillowanie i ruszt<br>Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego