Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
folię do pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.
Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.
DESERY 2
SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO
Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To
folię do pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.<br>4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.<br>Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.<br>DESERY 2<br>SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO<br>Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego