Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.
Obierz cebulę, marchewkę i pietruszkę, zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor.
Przygotuj kluski. Ugotuj gęstą kaszę manną, stale ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.
Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około
ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.<br>Obierz cebulę, marchewkę i pietruszkę, zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor.<br>Przygotuj kluski. Ugotuj gęstą kaszę manną, stale ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.<br>Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego