Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Dodaj mleko, mąkę i w kąpieli wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.
Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.
Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.
Przed podaniem udekoruj deser. Posyp
Dodaj mleko, mąkę i w kąpieli wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.<br>Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.<br>Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.<br>Przed podaniem udekoruj deser. Posyp
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego