Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.
RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.
DOBRE RADY ZUPA
CHŁODNIK Z MIĘSEM
Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal
300 g kefiru,
100 g chudej wołowiny,
30 g dymki,
2 świeże ogórki,
pęczek rzodkiewek,
40 g śmietany,
2 jajka,
1łyżeczka cukru,
odrobina musztardy,
pęczek koperku,
sól, pieprz do smaku
Ugotuj mięso do miękkości i odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kosteczkę.
Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórki
po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; ZUPA<br>CHŁODNIK Z MIĘSEM<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal<br>300 g kefiru,<br>100 g chudej wołowiny,<br>30 g dymki,<br>2 świeże ogórki,<br>pęczek rzodkiewek,<br>40 g śmietany,<br>2 jajka,<br>1łyżeczka cukru,<br>odrobina musztardy,<br>pęczek koperku,<br>sól, pieprz do smaku<br>Ugotuj mięso do miękkości i odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kosteczkę.<br>Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego