po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.<br><tit>DOBRE RADY</> ZUPA<br>CHŁODNIK Z MIĘSEM<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal<br>300 g kefiru,<br>100 g chudej wołowiny,<br>30 g dymki,<br>2 świeże ogórki,<br>pęczek rzodkiewek,<br>40 g śmietany,<br>2 jajka,<br>1łyżeczka cukru,<br>odrobina musztardy,<br>pęczek koperku,<br>sól, pieprz do smaku<br>Ugotuj mięso do miękkości i odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kosteczkę.<br>Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórki