Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.
RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.
DOBRE RADY
ZUPA
WIEJSKA JEDNOGARNKOWA

Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189 kcal
1 średni kurczak lub kura,
100 g marchwi,
100 g cebuli,
4 łodygi selera naciowego,
3 ząbki czosnku,
3 średnie ziemniaki,
2 pomidory,
300 g drobnego makaronu,
sól,
czarny mielony pieprz,
słodka papryka w proszku,
zielenina,
50 g oleju
Kurczaka, a najlepiej wiejską kurę, podziel na mniejsze porcje
tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>WIEJSKA JEDNOGARNKOWA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189 kcal<br>1 średni kurczak lub kura,<br>100 g marchwi,<br>100 g cebuli,<br>4 łodygi selera naciowego,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 średnie ziemniaki,<br>2 pomidory,<br>300 g drobnego makaronu,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>słodka papryka w proszku,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Kurczaka, a najlepiej wiejską kurę, podziel na mniejsze porcje
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego