tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.<br><tit>DOBRE RADY</><br>ZUPA<br>WIEJSKA JEDNOGARNKOWA<br><gap><br>Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189 kcal<br>1 średni kurczak lub kura,<br>100 g marchwi,<br>100 g cebuli,<br>4 łodygi selera naciowego,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 średnie ziemniaki,<br>2 pomidory,<br>300 g drobnego makaronu,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>słodka papryka w proszku,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Kurczaka, a najlepiej wiejską kurę, podziel na mniejsze porcje