Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
30 min w temperaturze 200&730;C

Viva la pasta!
Cannelloni alla sorrentina
Cannelloni sorenckie
12 płatów lasagne, 20 dag ricotty, 25 dag mozzarelli, 10 dag startego parmezanu, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.
Sos pomidorowy:
Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól
Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać
30 min w temperaturze 200&730;C<br>&lt;gap&gt;<br>Viva la pasta!<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; alla sorrentina<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; sorenckie<br>12 płatów &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt;, 20 dag &lt;name type="prod"&gt;ricotty&lt;/&gt;, 25 dag &lt;name type="prod"&gt;mozzarelli&lt;/&gt;, 10 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól<br>Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego