30 min w temperaturze 200&730;C<br><gap><br>Viva la pasta!<br><name type="prod">Cannelloni</> alla sorrentina<br><name type="prod">Cannelloni</> sorenckie<br>12 płatów <name type="prod">lasagne</>, 20 dag <name type="prod">ricotty</>, 25 dag <name type="prod">mozzarelli</>, 10 dag startego <name type="prod">parmezanu</>, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól<br>Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać