Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal
3 duże ziemniaki,

1 cebula,
3 dojrzałe pomidory,
3 świeże ogórki,
2 dojrzałe granaty,
1 łyżeczka cukru,
kilka gałązek bazylii,
łodyga selera naciowego,
kilka listków mięty,
natka pietruszki,
koperek
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a gdy ostygną, obierz i pokrój w niewielkie cieniutkie plasterki. Ułóż na dnie głębokiej szklanej (najlepiej przezroczystej - wtedy sałatka prezentuje się bardzo efektownie) salaterki.
Pokrój cebulę w cienkie krążki i by usunąć gorycz, zalej wrzącą wodą i osącz na sicie. Ułóż cebulą na ziemniakach. Pomidory pokrój w cienkie plasterki i ułóż na warstwie cebuli.
Drobniutko posiekaj zieleninę: koperek lub natkę pietruszki i obficie
osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal<br>3 duże ziemniaki,<br><br>1 cebula,<br>3 dojrzałe pomidory,<br>3 świeże ogórki,<br>2 dojrzałe granaty,<br>1 łyżeczka cukru,<br>kilka gałązek bazylii,<br>łodyga selera naciowego,<br>kilka listków mięty,<br>natka pietruszki,<br>koperek<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a gdy ostygną, obierz i pokrój w niewielkie cieniutkie plasterki. Ułóż na dnie głębokiej szklanej (najlepiej przezroczystej - wtedy sałatka prezentuje się bardzo efektownie) salaterki.<br>Pokrój cebulę w cienkie krążki i by usunąć gorycz, zalej wrzącą wodą i osącz na sicie. Ułóż cebulą na ziemniakach. Pomidory pokrój w cienkie plasterki i ułóż na warstwie cebuli.<br>Drobniutko posiekaj zieleninę: koperek lub natkę pietruszki i obficie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego