osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal<br>3 duże ziemniaki,<br><br>1 cebula,<br>3 dojrzałe pomidory,<br>3 świeże ogórki,<br>2 dojrzałe granaty,<br>1 łyżeczka cukru,<br>kilka gałązek bazylii,<br>łodyga selera naciowego,<br>kilka listków mięty,<br>natka pietruszki,<br>koperek<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a gdy ostygną, obierz i pokrój w niewielkie cieniutkie plasterki. Ułóż na dnie głębokiej szklanej (najlepiej przezroczystej - wtedy sałatka prezentuje się bardzo efektownie) salaterki.<br>Pokrój cebulę w cienkie krążki i by usunąć gorycz, zalej wrzącą wodą i osącz na sicie. Ułóż cebulą na ziemniakach. Pomidory pokrój w cienkie plasterki i ułóż na warstwie cebuli.<br>Drobniutko posiekaj zieleninę: koperek lub natkę pietruszki i obficie