Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
alkoholowego koktajlu zwanego krwawa Mary. 57 ml - o-. 9 zł.
Objaśnienie znaków czas przygotowania, łatwe, dość łatwe, dl mistrzów, liczb porcji
Przyjciółka Wielka księga kulinarna
Domowe obiady

Sałatka z wędzonej makreli

Składniki:

Liście sałaty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, porwać na kawałki, wyłożyć n talerz, paprykę umyć, oddzielić gniazdka nasienne, pokroić w paski, z makreli zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, rybę wymieszać z pokrojoną papryką, osączonymi cebulkami, oliwkami i posiekanym ząbkiem czosnku, sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na liście sałaty.
Pikantna zupa

Składniki:

Mięso pokroić na paski, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, gotować
alkoholowego koktajlu zwanego krwawa Mary. 57 ml - o-. 9 zł.<br>Objaśnienie znaków czas przygotowania, łatwe, dość łatwe, dl mistrzów, liczb porcji<br>&lt;tit&gt;Przyjciółka&lt;/&gt; Wielka księga kulinarna<br>Domowe obiady<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka z wędzonej makreli<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Liście sałaty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, porwać na kawałki, wyłożyć n talerz, paprykę umyć, oddzielić gniazdka nasienne, pokroić w paski, z makreli zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, rybę wymieszać z pokrojoną papryką, osączonymi cebulkami, oliwkami i posiekanym ząbkiem czosnku, sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na liście sałaty.<br>Pikantna zupa<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso pokroić na paski, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego