potrzeby dosolić.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do naczynia z sosem, chwilę podgrzać razem, gdyby był zbyt gęsty, wlać kilka łyżek wody, w której gotował się makaron.<br>Posypać sos posiekanym oregano, wymieszać i od razu podawać, najlepiej w patelni lub rondlu.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Włoskie dania z makaronem mają niekiedy dość niekonwencjonalne nazwy. Dobrym tego przykładem jest należąca do klasyki putanesca. Po polsku byłoby to spaghetti, hm...powiedzmy a la panienka lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.<br><gap><br><name type="prod">Farfalle</> primavera<br><name type="prod">Farfalle</> wiosenne<br>4o dag <name type="prod">farfalli</>, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może