Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 22
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
lekturze tej części karty i zamówiłem soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie, że potrawy bawarskie i polskie to bliscy kuzyni?
Podano mięciutkie plastry karkówki wieprzowej, polanej aksamitnym, dostojnym sosem pieczeniowym, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Ziemniaki, obtoczone w kminku i ziołach zapieczono w piekarniku, ale kapustę jadłem już lepszą. Umówiłem się z właścicielką, że kiedyś pomogę jej w osiągnięciu światowych kapuścianych efektów.
Cóż jeszcze mogę Wam, drodzy moi powiedzieć? "Dworek Bawarski", ze swoją dbałością o szczegóły, chęcią osiągnięcia czegoś więcej niż standard wypełniania brzuchów sezonowych klientów, co
lekturze tej części karty i zamówiłem soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie, że potrawy bawarskie i polskie to bliscy kuzyni?<br>Podano mięciutkie plastry karkówki wieprzowej, polanej aksamitnym, dostojnym sosem pieczeniowym, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Ziemniaki, obtoczone w kminku i ziołach zapieczono w piekarniku, ale kapustę jadłem już lepszą. Umówiłem się z właścicielką, że kiedyś pomogę jej w osiągnięciu światowych kapuścianych efektów.<br>Cóż jeszcze mogę Wam, drodzy moi powiedzieć? "Dworek Bawarski", ze swoją dbałością o szczegóły, chęcią osiągnięcia czegoś więcej niż standard wypełniania brzuchów sezonowych klientów, co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego