Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na 10 min. W tym samym czasie ubić jaja. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze
garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na 10 min. W tym samym czasie ubić jaja. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego