Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
niej olej) i dokładnie obsmaż n nim mięso ze wszystkich stron. Następnie wlej do naczynia 3 łyżki wody i brytfannę wstaw do rozgrzanego piekarnik. Schab powinien się piec pod przykryciem 1-1,5 godziny - często polewaj go w tym czasie naturalnym sosem, który wytworzy się w trakcie pieczenia.
Po upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.
Po upieczeniu schab odstaw do ostudzenia. Następnie pokrój go w plastry, wyłóż na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną
niej olej) i dokładnie obsmaż n nim mięso ze wszystkich stron. Następnie wlej do naczynia 3 łyżki wody i brytfannę wstaw do rozgrzanego piekarnik. Schab powinien się piec pod przykryciem 1-1,5 godziny - często polewaj go w tym czasie naturalnym sosem, który wytworzy się w trakcie pieczenia.<br>Po upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.<br>Po upieczeniu schab odstaw do ostudzenia. Następnie pokrój go w plastry, wyłóż na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego