Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Blaty nasączyć herbatą. Na jednym ułożyć pokrojone w kawałki owoce, skropić sokiem z cytryny, posmarować 2 łyżkami bitej śmietany. Przykryć drugim blatem. 2 łyżki bitej śmietany odłożyć. Resztą posmarować wierzch i boki tortu. Z pozostałej śmietany uformować szprycą cukierniczą dekoracyjne rozetki. Umieścić je na torcie. Posypać posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.
Klasyczny czekoladowy

150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu
Krem
100 g czekolady, 200 g masła, 50 g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego
Do nasączenia
szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku
Do dekoracji
cukier
Blaty nasączyć herbatą. Na jednym ułożyć pokrojone w kawałki owoce, skropić sokiem z cytryny, posmarować 2 łyżkami bitej śmietany. Przykryć drugim blatem. 2 łyżki bitej śmietany odłożyć. Resztą posmarować wierzch i boki tortu. Z pozostałej śmietany uformować szprycą cukierniczą dekoracyjne rozetki. Umieścić je na torcie. Posypać posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.<br>Klasyczny czekoladowy<br>&lt;gap&gt;<br>150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu<br>Krem<br>100 g czekolady, 200 g masła, 50 g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego<br>Do nasączenia<br>szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku<br>Do dekoracji<br>cukier
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego