Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
peperon e olive
Rigatoni z papryką i oliwkami
40 dag rigatoni, 2 strąki papryki (czerwonej i żółtej), łyżka posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól
MOŻNA TAKŻE UZYĆ:
fusilli
penne
Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez papryczki i czosnku), wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawać.

Tagliatelle verdi ai
peperon e olive<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; z papryką i oliwkami<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;rigatoni&lt;/&gt;, 2 strąki papryki (czerwonej i żółtej), łyżka posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól<br>MOŻNA TAKŻE UZYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski. <br>Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.<br>Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez papryczki i czosnku), wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tagliatelle&lt;/&gt; verdi ai
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego