Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
octu winnego
1/2 filiżanki oliwy Carbonell, sól
DO DEKORACJI:
1 pomidor, 1 ogórek, 1 zielona papryka
1 czerwona papryka, 1 cebula
2 jajka gotowane na twardo
Wymieszać
ocet winny z solą i oliwą.
W otrzymanym sosie namoczyć chleb.
Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.
Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.
Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.
Do uzyskanej masy dodać namoczony
chleb razem z sosem i wodę.
Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.
Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.
Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku
octu winnego<br>1/2 filiżanki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;, sól<br>DO DEKORACJI:<br>1 pomidor, 1 ogórek, 1 zielona papryka<br>1 czerwona papryka, 1 cebula <br>2 jajka gotowane na twardo<br>Wymieszać<br>ocet winny z solą i oliwą.<br>W otrzymanym sosie namoczyć chleb.<br>Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.<br>Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.<br>Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.<br>Do uzyskanej masy dodać namoczony <br>chleb razem z sosem i wodę.<br>Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.<br>Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.<br>Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego