ze śledzi.<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 25 dag czerstwego razowego chleba, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki wegety, mielona słodka papryka, sól, pieprz, pęczek natki.<br>Składniki grzanek:<br>2 łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.<br>Przygotowanie:<br>* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.<br>* W garnku rozgrzać olej i zrumienić cebule z czosnkiem. Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.<br>* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.<br>* Nasza