ziemniaki, buraki i pozostałe składniki. Ukręcić sos z jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Sałatkę zalać sosem, udekorować obranymi i pokrojonymi jajkami przepiórki oraz posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Schłodzić w lodówce. Wymieszać starannie przed nałożeniem na talerze.<br><br><tit>Chłodnik z botwinką</><br>4 szklanki jogurtu Danone Naturalny pęczek botwiny 1 ogórek, 1 pęczek rzodkiewek, koperek szczypiorek, 2 jaja na twardo, sól, pieprz cukier oraz sok z cytryny do smaku<br>Botwinkę umyć, posiekać, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Ogórek, rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę. Posiekać umyty koperek i szczypiorek. Do jogurtu dodać botwinkę, ogórek, rzodkiewki