Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
od mąki, z której zrobiono makaron, i od wilgotności farszu. Trzeba też pamiętać, że surowe lasagne zapieka się o 15-20 minut dłużej niż obgotowane. Gdyby jednak po upływie czasu pieczenia ciasto wciąż było twarde i suche, trzeba polać potrawę szklanką gorącego mleka, bulionu lub nawet wody i pozostawić w piecyku jeszcze 10 min.
Obgotowywanie płatów wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie lub porozrywać przy wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem
od mąki, z której zrobiono makaron, i od wilgotności farszu. Trzeba też pamiętać, że surowe lasagne zapieka się o 15-20 minut dłużej niż obgotowane. Gdyby jednak po upływie czasu pieczenia ciasto wciąż było twarde i suche, trzeba polać potrawę szklanką gorącego mleka, bulionu lub nawet wody i pozostawić w piecyku jeszcze 10 min.<br>Obgotowywanie płatów wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie lub porozrywać przy wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego