Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
posiekanymi migdałami, jabłkami, rodzynkami, kminkiem, listkami szałwii i pokrojoną w kostkę cytryną, wcześniej obraną ze skórki. Przygotowanym farszem napełnij indyka, następnie skrop sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn i wysmaruj papryką wymieszaną z roztopionym masłem.
Zawiń indyka w folie aluminiową lub włóż do specjalnego rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na blisko 3 godziny. 30-45 minut przed końcem pieczenia zdejmij folie, a jeśli używasz rękawa, rozetnij go, by indyk ładnie się przyrumienił.
Wyłóż indyk na półmisek i udekoruj cząstkami jabłek i posyp natka pietruszki lub koperkiem.
RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka
posiekanymi migdałami, jabłkami, rodzynkami, kminkiem, listkami szałwii i pokrojoną w kostkę cytryną, wcześniej obraną ze skórki. Przygotowanym farszem napełnij indyka, następnie skrop sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn i wysmaruj papryką wymieszaną z roztopionym masłem.<br>Zawiń indyka w folie aluminiową lub włóż do specjalnego rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na blisko 3 godziny. 30-45 minut przed końcem pieczenia zdejmij folie, a jeśli używasz rękawa, rozetnij go, by indyk ładnie się przyrumienił.<br>Wyłóż indyk na półmisek i udekoruj cząstkami jabłek i posyp natka pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego