i sosem, wstawić do lodówki na pół godziny. Obrać jabłko i gruszkę, pokrajać w ósemki, skropić trzema łyżkami sosu. Z sałatki uformować kopczyk, przybrać owocami.<br><tit>"RYBA W OGRODZIE"</><br><hi rend="italic"> Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina</>.<br> Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać