olejem lub słoniną usmażyć cienkie naleśniki.<br>* Przygotowane naleśniki pokroić w paseczki. Zupę doprawić na ostro mieloną papryką, imbirem, gałką muszkatołową i majerankiem. Paski naleśników włożyć do zupy i jeszcze raz podgrzać.<br>***<br>Składniki: marchew, 1,5 szklanki pęczaku, kawałek selera, 2 duże cebule, 3 łyżki masła, 3 suszone grzyby, 3 jajka, pieprz, sól, 5 gałązek świeżej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Suszone grzyby dokładnie umyć, pęczak opłukać. Kaszę i grzyby zalać litrem wody. Gotować na małym ogniu około 45 minut, aż kasza będzie miękka. W tym czasie obrać i opłukać marchew, seler oraz cebule. Warzywa zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła.<br>* Ugotowaną kaszę