Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wolowe, baranie - do wyboru)
sól do smaku,
150 oleju,
1 główka czosnku
Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem i wysokimi brzegami. Pokrojone w niewielkie kawałki nietłuste mięso przełóż do rondla i posyp ze wszystkich stron solą. Podsmaż na mocnym ogniu, ż utworzy się rumiana skorupka.
Obierz i pokrój w pierścienie cebulę, dodaj ją mięsa i podsmaż na jasnozłoty kolor.
Obierz i pokrój w słomkę lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami marchewkę, ułóż grubą warstwę na wierzchu mięsa, w razie potrzeby dolej trochę wody, przykryj i postaw rondel na małym ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut
wolowe, baranie - do wyboru) <br>sól do smaku,<br>150 oleju,<br>1 główka czosnku<br>Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem i wysokimi brzegami. Pokrojone w niewielkie kawałki nietłuste mięso przełóż do rondla i posyp ze wszystkich stron solą. Podsmaż na mocnym ogniu, ż utworzy się rumiana skorupka.<br>Obierz i pokrój w pierścienie cebulę, dodaj ją mięsa i podsmaż na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i pokrój w słomkę lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami marchewkę, ułóż grubą warstwę na wierzchu mięsa, w razie potrzeby dolej trochę wody, przykryj i postaw rondel na małym ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego