Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
kokilce, były - jak podejrzewam - własnej produkcji, co potwierdza mą tezę o sporych kwalifikacjach kucharza.
Z dań a'la carte szef kuchni jest mocny w: cielęcinie duszonej z kopytkami za 21 zł, filecie cielęcym z kluskami śląskimi w cenie 23 zł, placku po zbójnicku - 17 zł, filecie wieprzowym za 20 zł, polędwicy pikantnej á 21 zł, kaczce pieczonej w cenie 0,9 zł/1 dkg, pierogach z mięsem i kapustą - 14 zł. Szukałem jednak czegoś, co mogłoby mnie przyjemnie zaskoczyć i ... znalazłem. Kotlety jagnięce z kluskami śląskimi były dostępne za niebotyczne 38 zł, ale jak się później okazało, cena nie grała tu żadnej
kokilce, były - jak podejrzewam - własnej produkcji, co potwierdza mą tezę o sporych kwalifikacjach kucharza.<br>Z dań &lt;foreign&gt;a'la carte&lt;/&gt; szef kuchni jest mocny w: cielęcinie duszonej z kopytkami za 21 zł, filecie cielęcym z kluskami śląskimi w cenie 23 zł, placku po zbójnicku - 17 zł, filecie wieprzowym za 20 zł, polędwicy pikantnej á 21 zł, kaczce pieczonej w cenie 0,9 zł/1 dkg, pierogach z mięsem i kapustą - 14 zł. Szukałem jednak czegoś, co mogłoby mnie przyjemnie zaskoczyć i ... znalazłem. Kotlety jagnięce z kluskami śląskimi były dostępne za niebotyczne 38 zł, ale jak się później okazało, cena nie grała tu żadnej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego