drobno posiekaną natką pietruszki.<br><br><tit>Dyniowe racuchy</><br><gap><br>Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.<br>Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron a złoty kolor.<br>Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.<br><gap><br><br><tit>OBIADY GOTOWE w 30 minut</><br><br><tit>Pieczony łosoś z porem</><br><gap><br>Rybę skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, położyć na folii aluminiowej, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, piec około 20 minut w 190oC, pory oczyścić, opłukać, pokroić na krążki, wrzucić na 2 łyżki rozpuszczonego masła, poddusić, wlać wino, dusić