Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
drobno posiekaną natką pietruszki.

Dyniowe racuchy

Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron a złoty kolor.
Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.


OBIADY GOTOWE w 30 minut

Pieczony łosoś z porem

Rybę skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, położyć na folii aluminiowej, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, piec około 20 minut w 190oC, pory oczyścić, opłukać, pokroić na krążki, wrzucić na 2 łyżki rozpuszczonego masła, poddusić, wlać wino, dusić
drobno posiekaną natką pietruszki.<br><br>&lt;tit&gt;Dyniowe racuchy&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.<br>Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron a złoty kolor.<br>Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;OBIADY GOTOWE w 30 minut&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Pieczony łosoś z porem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Rybę skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, położyć na folii aluminiowej, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, piec około 20 minut w 190oC, pory oczyścić, opłukać, pokroić na krążki, wrzucić na 2 łyżki rozpuszczonego masła, poddusić, wlać wino, dusić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego