Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
około 30-40 minut.
Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.
Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).
Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej i cząstki pomidorów. Szaszłyki rybne podawaj z ziemniakami z wody i dowolną surówką z sezonowych warzyw.
RADA: ryba będzie bardziej delikatna w smaku i nabierze przyjemnego aromatu, jeśli przed marynowaniem skropisz ja
około 30-40 minut.<br>Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.<br>Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).<br>Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej i cząstki pomidorów. Szaszłyki rybne podawaj z ziemniakami z wody i dowolną surówką z sezonowych warzyw.<br>RADA: ryba będzie bardziej delikatna w smaku i nabierze przyjemnego aromatu, jeśli przed marynowaniem skropisz ja
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego