czosnku, 10 dag tartego <name type="prod">parmezanu</>, jajo, 10 listków bazylii, pól łyżeczki posiekanego rozmarynu, 2 szklanki bulionu z kury, 5 dag masła, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka mąki, pieprz, sól; po 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią i beszamelowego<br>Pokrojone w kostkę mięso o wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. <br>Na pozostałej na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. <br>Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości