Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gęstych konfitur,
Na krem:
1 szklanka śmietany,
1 łyżka stołowa cukru,
1 szklanka owoców,
4 łyżki stołowe marmolady,
2 łyżki stołowe dowolnego likieru
z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.
Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż je na wysmarowaną margaryną formę do pieczenia z wysokimi brzegami, najlepiej okrągłą. Wyklej ciastem brzegi blachy na wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Nie wyjmując z formy, pozostaw
gęstych konfitur,<br>Na krem:<br>1 szklanka śmietany,<br>1 łyżka stołowa cukru,<br>1 szklanka owoców,<br>4 łyżki stołowe marmolady,<br>2 łyżki stołowe dowolnego likieru<br>z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.<br>Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż je na wysmarowaną margaryną formę do pieczenia z wysokimi brzegami, najlepiej okrągłą. Wyklej ciastem brzegi blachy na wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Nie wyjmując z formy, pozostaw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego