Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.
1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.
2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.
3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.
4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.
5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.
6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.
7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich
kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.<br>1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.<br>2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.<br>3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.<br>4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.<br>5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.<br>6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.<br>7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego