Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
ryby, jaja, mleko, sery - w pożywieniu należy uwzględnić tylko jeden z wymienionych wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji mięsa czy ryby albo tylko do jednego jajka lub tylko do porcji mleka czy sera.
W związku z tym, że produkty pochodzenia zwierzęcego dostarczają nam w pożywieniu przede wszystkim białka, nie należy w tym samym dniu uwzględniać w jadłospisie nasion roślin strączkowych, które również są bogatym źródłem białka, choć pochodzenia roślinnego. Pamiętajmy o tym, że białko zawiera również zboże.
Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności
ryby, jaja, mleko, sery - w pożywieniu należy uwzględnić tylko jeden z wymienionych wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji mięsa czy ryby albo tylko do jednego jajka lub tylko do porcji mleka czy sera.<br>W związku z tym, że produkty pochodzenia zwierzęcego dostarczają nam w pożywieniu przede wszystkim białka, nie należy w tym samym dniu uwzględniać w jadłospisie nasion roślin strączkowych, które również są bogatym źródłem białka, choć pochodzenia roślinnego. Pamiętajmy o tym, że białko zawiera również zboże.<br>Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego