Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
solą i cukrem. Podawać z makaronem lub kluskami półfrancuskimi.
Rybna

kilogram słodkowodnej ryby (lin, karp), porcja włoszczyzny, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
Rybę wypatroszyć, oskrobać, filety pokroić, usuwając ości. Łeb, płetwy i ości zalać wodą, osolić, dodać przyprawy i ugotować wywar, wkładając w połowie gotowania oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę w łuskach. Przecedzić, wyłoży filety rybne i gotować powoli pod przykryciem 15-20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włoży z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą.
Nasza rada
Zup zysk n smaku, jeśli doprawimy ją śmietaną.
Grzybowa z łazankami

80 g suszonych grzybów, 2
solą i cukrem. Podawać z makaronem lub kluskami półfrancuskimi.<br>Rybna<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram słodkowodnej ryby (lin, karp), porcja włoszczyzny, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy<br>Rybę wypatroszyć, oskrobać, filety pokroić, usuwając ości. Łeb, płetwy i ości zalać wodą, osolić, dodać przyprawy i ugotować wywar, wkładając w połowie gotowania oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę w łuskach. Przecedzić, wyłoży filety rybne i gotować powoli pod przykryciem 15-20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włoży z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą.<br>Nasza rada<br>Zup zysk n smaku, jeśli doprawimy ją śmietaną.<br>Grzybowa z łazankami<br>&lt;gap&gt;<br>80 g suszonych grzybów, 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego