Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.
I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i chrupiące danie, szczególnie gdy tandem ten uzupełniała sałatka francuska - wiosenna mieszanka świeżych pomidorów, ogórków i sałaty pekińskiej, podlanych niebanalnym i nie nachalnym dressingiem oraz ryż - stały towarzysz moich kulinarnych wypraw.
Popijając na koniec sok jabłkowy, pomyślałem o tym, jak ciężkie na Podhalu bywa życie tych co lubią dobrze zjeść
dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.<br>I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i chrupiące danie, szczególnie gdy tandem ten uzupełniała sałatka francuska - wiosenna mieszanka świeżych pomidorów, ogórków i sałaty pekińskiej, podlanych niebanalnym i nie nachalnym &lt;orig&gt;dressingiem&lt;/&gt; oraz ryż - stały towarzysz moich kulinarnych wypraw.<br>Popijając na koniec sok jabłkowy, pomyślałem o tym, jak ciężkie na Podhalu bywa życie tych co lubią dobrze zjeść
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego