Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
inne produkty zbożowe (np. ciemne pieczywo, kasza gryczana i jęczmienna).
Beata Szczypka-Elyachouti,
Magdalena Walisiak
Konsultacja: Grażyna Cacak-Pietrzak z SGGW w Warszawie

specjały
PRZEPISY Z KUSKUSEM
PO BERBERYJSKU
65 dag kuskusu, 1 kurczak (1,5 kg), 2 pomidory (25 dag), 1 cebula (10 dag), 8 dymek, 40 dag białej rzodkwi, 30 dag cukinii, 2 szklanki zielonego groszku lub bobu, 1 papryczka chili, 25 dag masła, 2 szklanki śmietanki 12-procentowej, szczypta kurkumy, po 8 łodyżek natki pietruszki i zielonej kolendry, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu
Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i również
inne produkty zbożowe (np. ciemne pieczywo, kasza gryczana i jęczmienna).<br>&lt;au&gt;Beata Szczypka-Elyachouti&lt;/au&gt;,<br>&lt;au&gt;Magdalena Walisiak&lt;/au&gt;<br>Konsultacja: Grażyna Cacak-Pietrzak z SGGW w Warszawie&lt;/div&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;specjały&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;PRZEPISY Z KUSKUSEM&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit1&gt;PO BERBERYJSKU&lt;/tit1&gt;<br>65 dag kuskusu, 1 kurczak (1,5 kg), 2 pomidory (25 dag), 1 cebula (10 dag), 8 dymek, 40 dag białej rzodkwi, 30 dag cukinii, 2 szklanki zielonego groszku lub bobu, 1 papryczka chili, 25 dag masła, 2 szklanki śmietanki 12-procentowej, szczypta kurkumy, po 8 łodyżek natki pietruszki i zielonej kolendry, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu<br>Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i również
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego