Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.
Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.
Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na kuchennym papierowym ręczniku. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, a następnie oczyść z gniazd nasiennych.
Przygotuj 8 pucharków albo porcelanowych miseczek, po czym wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek
Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.<br>Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.<br>Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na kuchennym papierowym ręczniku. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, a następnie oczyść z gniazd nasiennych.<br>Przygotuj 8 pucharków albo porcelanowych miseczek, po czym wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego