Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zielenina
Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w plasterki.
Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty.
Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki ogórków, paseczki łososia, pokrojone w kostkę jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) i pomarańcze, dodaj 2
zielenina<br>Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w plasterki.<br>Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.<br>Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty. <br>Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki ogórków, paseczki łososia, pokrojone w kostkę jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) i pomarańcze, dodaj 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego