Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
spowodować skarmelizowanie zawartego w papryce cukru i nadać potrawie gorzki smak. Leczo znowu postawić na ogniu i włożyć pokrojoną w paski paprykę. Posolić, dusić około 5 min. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory. Dla zagęszczenia potrawy włożyć 1 łyżkę przecieru pomidorowego i pokruszoną czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.
Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.
Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.

Miód

Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony
spowodować &lt;orig&gt;skarmelizowanie&lt;/&gt; zawartego w papryce cukru i nadać potrawie gorzki smak. Leczo znowu postawić na ogniu i włożyć pokrojoną w paski paprykę. Posolić, dusić około 5 min. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory. Dla zagęszczenia potrawy włożyć 1 łyżkę przecieru pomidorowego i pokruszoną czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.<br>Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.<br>Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.<br><br>&lt;tit&gt;Miód&lt;/&gt;<br><br>Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego