Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
1 jajko

FARSZ

1,5 kg wątróbki cielęcej, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek oleju, sól, pieprz

SOS

2 opakowania sosu pieczeniowego, 2 cebule (20 dag), 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki oleju, 10 ziaren jałowca, sól, pieprz
Przygotować ciasto: ciasto rozmrozić, wyciąć z niego prostokąty lub romby, smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos
1 jajko<br><br>&lt;tit&gt;FARSZ&lt;/&gt;<br><br>1,5 kg wątróbki cielęcej, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek oleju, sól, pieprz<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>2 opakowania sosu pieczeniowego, 2 cebule (20 dag), 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki oleju, 10 ziaren jałowca, sól, pieprz<br>Przygotować ciasto: ciasto rozmrozić, wyciąć z niego prostokąty lub romby, smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.<br>Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego