Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.
DESERY 3
GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE
TRADYCYJNE
Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.

350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru
700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek
300 ml rubinowego porto
25 g (9 łyżeczek) żelatyny
150 ml skondensowanego słodkiego mleczka
1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez
i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.<br> DESERY 3<br>GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE<br>TRADYCYJNE<br>Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.<br>&lt;gap&gt;<br>350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru <br>700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek<br>300 ml rubinowego porto<br>25 g (9 łyżeczek) żelatyny<br>150 ml skondensowanego słodkiego mleczka<br>1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego