jajka,<br>1łyżeczka cukru,<br>odrobina musztardy,<br>pęczek koperku,<br>sól, pieprz do smaku<br>Ugotuj mięso do miękkości i odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kosteczkę.<br>Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórki i razem z rzodkiewkami pokrój w drobniutkie półplasterki lub posiekaj w słomkę.<br>Posiekaj również dymkę i rozetrzyj ją z niewielką ilością soli, aż wypłynie sok.<br>Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj. Możesz też białka posiekać w drobniutką kostkę, a żółtka rozetrzeć z łyżeczką śmietany, dodać odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.<br>Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.<br>Wlej kefir (chłodnik możesz