Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do całkowitego schłodzenia.
3 Masło z olejem rozgrzać na dużej patelni, na średnim ogniu. Kotlety smażyć po 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż staną się kruche i zyskają złocisty kolor z zewnątrz, zaś mięso w środku wciąż pozostanie lekko różowe. Na końcu każdej kości, przed podaniem na stół, należy położyć falbankę z papierowych serwetek. Ułatwi ona biesiadnikom jedzenie.
DANIA MIĘSNE 2
FRANCUSKA ZAPIEKANKA
DOMOWE
Tę zapiekankę z szynki i porów pod pierzynką z francuskiego ciasta podaje się z puree ziemniaczanym oraz gotowanymi brokułami.

40 g masła
3 łodygi por
40 g (1/4 szkl.) mąki
350 ml. mleka
do całkowitego schłodzenia.<br>3 Masło z olejem rozgrzać na dużej patelni, na średnim ogniu. Kotlety smażyć po 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż staną się kruche i zyskają złocisty kolor z zewnątrz, zaś mięso w środku wciąż pozostanie lekko różowe. Na końcu każdej kości, przed podaniem na stół, należy położyć falbankę z papierowych serwetek. Ułatwi ona biesiadnikom jedzenie.<br>DANIA MIĘSNE 2<br>FRANCUSKA ZAPIEKANKA<br>DOMOWE<br>Tę zapiekankę z szynki i porów pod pierzynką z francuskiego ciasta podaje się z puree ziemniaczanym oraz gotowanymi brokułami.<br>&lt;gap&gt;<br>40 g masła<br>3 łodygi por<br>40 g (1/4 szkl.) mąki<br>350 ml. mleka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego