państw, znani artyści, bogaci biznesmeni". Na parterze mieści się pianino br.<br>KREW I RÓŻA<br><gap><br>Styl "płaszcz i szpady", "ciemne, gotyckie wnętrze", "wrażenie jak w lochu" albo "w średniowiecznej komnacie". Od niedawna należy do sieci Chłopskie Jadło. "Wyśmienita kuchnia", "z epoki: pieczone ptactwo, dziczyzna". W większym gronie można zasiąść wokół okrągłego stołu i zmówić "zestaw skomponowany z mięs, pierogów i dodatków". Porcje "jak dla głodnego mężczyzny".<br><gap><br>KUCHNIA I WINO<br><gap><br>"Oryginalna francuska restauracyjka" na Kazimierzu. Klimat "prowincjonalnej francuskiej oberży", "ekskluzywna, ale zero sztywności, niesnobistyczna", "swojsko i milo". "Karta krótka, ale wyborna". Warto zamówić "polędwiczki jagnięce", "mule w sosie śmietankowym ( w czwartki dostaw świeżych