z jogurtem, drugą - rozdrabniamy widelcem. Łączymy, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce. Świetny dodatek do sałaty, świeżych warzyw i pieczonych ziemniaków. Można przechowywać w lodówce przez parę dni.<br><br><tit>Makaron z pesto</><br>1 szklanka świeżych liści bazylii, 1/2 szklanki jogurtu Danone Naturalny, 2 łyżki świeżego lub 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, 4 łyżki natki pietruszki 4 ząbki czosnku, 2 kromki pszennej bułki, 10 dkg startego parmezanu albo oscypka, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pieprz i sól do smaku<br>Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Ugotować makaron al dente (na półtwardo), odcedzić, dodać pesto