Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 0406
Miejsce wydania: Warszawa
Rok wydania: 2000
Rok powstania: 1998
XIX-wiecznym dworze z drewnianych bali Bella Vita w Woli Zręczyckiej nieopodal Krakowa w restauracji specjalizującej się w dziczyźnie panuje nastrój szlachecki. Wystrój sali przywodzi na myśl uczty polskich ziemian. W Strzekęcinie śniadania podawane są w oranżerii, w zamku joannitów w Łagowie - w mrocznych salach i refektarzu (specjalność restauracji: jadło szatańskie). Szef kuchni we dworze w Krobielowicach poleca przyrządzane na różne sposoby pstrągi, a szef kuchni w Domu Polonii w Pułtusku - jesiotry. W tym leżącym nad Narwią czternastowiecznym zamku książąt płockich są trzy restauracje - Turkusowa, Karmazynowa i Pod Złotym Jeleniem - które zdobyły ogólnopolską sławę. Nic dziwnego, skoro zamkowi kuchmistrze mają własną
XIX-wiecznym dworze z drewnianych bali Bella Vita w Woli Zręczyckiej nieopodal Krakowa w restauracji specjalizującej się w dziczyźnie panuje nastrój szlachecki. Wystrój sali przywodzi na myśl uczty polskich ziemian. W Strzekęcinie śniadania podawane są w oranżerii, w zamku joannitów w Łagowie - w mrocznych salach i refektarzu (specjalność restauracji: jadło szatańskie). Szef kuchni we dworze w Krobielowicach poleca przyrządzane na różne sposoby pstrągi, a szef kuchni w Domu Polonii w Pułtusku - jesiotry. W tym leżącym nad Narwią czternastowiecznym zamku książąt płockich są trzy restauracje - Turkusowa, Karmazynowa i Pod Złotym Jeleniem - które zdobyły ogólnopolską sławę. Nic dziwnego, skoro zamkowi kuchmistrze mają własną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego